Üdvözöllek!

Remélem, itt választ kapsz arra a kérdésre, hogy mi is az a rebirthing... Ha nem, várom kérdéseidet az evegvari@gmail.com email-címen!

Mit jelent az, hogy "Rebirthing"?

Eredetileg angol-német szakot végeztem, így nem gondoltam volna, hogy beletelik néhány évbe, mire megfejtem egy szó jelentését. :-)
Azon kívül, hogy egóm kapott egy leckét önteltségből, talán azért is adta fel a fordítás a leckét, mert ez egy jól eltalált elnevezés, sok rétege van.
Orr a pre- és perinatális élmények spontán újra-aktivizálódását figyelte meg meleg vízben meditáló embereknél, és azt is, hogy ezzel összhangban megváltozik a légzésük. Ezután kísérletezni kezdett, hogy a légzés megváltoztatásával szárazon is születés körüli regresszióba hozza a klienseit. Így született meg a Rebirthing.
Sokáig én is azt hittem, a "Rebirthing" szó csupán a születés újraélését jelenti, mivel ez egy gyakori élmény Rebirthingben. 150 légzés végigkísérése után rájöttem, hogy ez egyáltalán nincs így - egyáltalán nem gyakori a Rebirthing-légzés során az "újraszületés", sőt, kifejezetten ritka. Aszületési trauma csak egy a lehetséges traumák közül, így csak akkor jelenik meg a személy saját légzése során, ha neki azzal dolga van.
Az "újjászületés" értelmezést eleve elvetettem, hiszen a reinkarnáció teljesen mást jelent, az az újra megtestesülésről szól, amikor a lélek új testjelmezt választ az élet színpadán következő újabb szerepéhez.
Maradt tehát az a lehetőség, amely szerint a "Rebirthing" szót a lelki-szellemi síkon történő újjászületésként kell értelmezni, és mi sem tűnik természetesebbnek, hiszen a traumák, félelmek, blokkok feloldása, a diszfunkcionális gondolkodási és érzelmi struktúrák átalakítása valóban képes újjávarázsolni a személyiséget.

Rebirthing-képzés Louise Bloemen-nel

Az Anmatis Kft. szervezésében segítő szakemberek számára ajánljuk a Leonard Orr nevéhez fűződő Rebirthing technika elsajátítására meghirdetett programunkat, amely hatásos eszköz lehet a klienssekkel való munkában.
A képzés transzperszonális szemléletű, a résztvevőktől elköteleződést és mély személyes belső munkát kíván. Fontos, hogy a jelentkezőnek legyen megfelelő önismereti múltja és hasznos, ha Rebirthing vagy más transzperszonális szemléletű technikában van tapasztalata.
A képzés alapvetően a sajátélményen keresztül a gyakorlati ismeretek elsajátítására fókuszál, így elvégzése a résztvevők más területen szerzett szakmai ismereteit bővíti, eszközként használható módszerrel kiegészíti azokat.
A képzés vezetője Louise Bloemen holland transzperszonális terapeuta, akiről és magyarországi tevékenységéről saját honlapján (www.louise-b.com/hu ) bővebben is tájékozódhat.
A teljes program 230 órás, amely elvégzése után igazolást adunk.
A program lebonyolítása:
I. szakasz - alapozás
Három alkalommal háromnapos hétvégi workshop keretében a résztvevők 3 sajátélményű tapasztalást szereznek, illetve a csoport többi tagjánál vezetett ülés végigkövetése lehetőséget ad megfigyelésekre, a módszerrel való ismerkedésre. Már ebben a szakaszban szó lesz alapvető elméleti kérdésekről: a magasabb énnel való kapcsolatteremtés; a légzés szerepe a trauma kialakulásában; földelés és spirituális út; a belső munka fontossága és feldolgozása.
A szakasz végeztével fenntartjuk a jogot, hogy azoknak a résztvevőknek, akik még nem állnak készen a módszer biztonságos alkalmazására, a képzést lezárjuk. Velük a továbbiakról személyesen egyeztetünk.
II. szakasz - kiképzés
A képzés folyamán az elméleti és gyakorlati ismeretek párhuzamosan bővülnek, minden résztvevő legalább 10 alkalommal a Rebirthing technikával sajátélményt szerez, illetve csoporttársának irányítja azt.
Az első két alkalommal minden résztvevő a kiképző felügyelete mellett vezeti az ülést, rögtön megbeszélve a gyakorlat során tapasztalt nehézségeket és reagálási lehetőségeket. A következő alkalmakkor mini- csoportokban párhuzamosan folyik a gyakorlás, természetesen itt is felügyelettel és segítséggel, majd a találkozó végén esetmegbeszéléssel.
A nyári szünetben 3 alkalommal önálló gyakorlás kötelező, ezt a résztvevők egyénileg egyeztetik.
A záró szakaszban a hangsúly a szupervízión van, természetesen folyamatosan a sajátélmény és vezetés gyakorlása mellett.
A képzés lezárása:

1. Kötelező olvasmányok feldolgozása, azok alkalmazása a gyakorlatban. (Külön listán szerepel.)
2. Dolgozat leadása a megadott határidőig. (Követelmények és határidő külön)
3. Gyakorlati vizsga. Meghívott résztvevőkkel, mint klienssekkel, önálló Rebirthing ülés vezetése, a háromnapos hétvégi workshopon, a csoport előtt.

További információ: zsuzsa.iszlay@anmatis.hu

Leonard Orr októberben Magyarországon

Leonard Orr 2012. október 1-5 közt tréninget tart Magyarországon.
A kurzust az Integrál Akadémia szervezi, további részletes információ: http://www.integralakademia.hu/aktualitasok/archiv/2012/julius/12/leonard-orr-elso-kezbol-tart-hazankban-nemzetkoezi-papirt-ado-legzesterapias-kurzust-az-i/


A várható programról (saját tapasztalataim alapján, Leonard kialakult munkamódszere szerint, de ezen az Integrál Akadémiával történő szervezés módosíthat):


A tréning 5 napos, bentlakásos formában.

Leonard Orr elkötelezett a halálfélelem leküzdése iránt (ez nála a fizikai halhatatlanságban való hitben teljesedik ki). A tréning minden napja az ezekkel kapcsolatos pozitív megerősítő mondatok felolvasásával kezdődik. (A tréningen részvevőknek érdemes ezzel kapcsolatban részben vagy teljesen elfogadónak lenni, ahogy Leonard Orr egyéb - könyveiből ismert - nézetei iránt is.)
Délelőtt megtörténik a csoportbeosztás, hogy aznap ki kivel folytat rebirthing-légzést.
Minden nap saját magad is "lélegzel", illetve részt veszel mások légzésének kísérésében (felügyelet mellett, olyan csoportokban, ahol a csoportvezető gyakorlott légzéskísérő).
A légzések lezajlása után következik azok megbeszélése.
Leonard részvétele a légzések utáni megbeszélésből áll, de rendszerint együtt étkezik a csoporttal és a reggeli napindító megbeszélésen is gyakran részt vesz. Ő nem vezet légzést, és nincs jelen lesz a légzéseknél, de minden légzésről meghallgatja a beszámolót, és lehet neki kérdéseket feltenni.
A légzés technikai részleteit és a Rebirthing pszichológiáját Leonard Orr német asszisztense, Heike Strombach adja át.
A program része szokott lenni egy böjtöléssel és hallgatással egybekötött nyílt tűz mellett üldögélős - befelé figyelő nap.
A program sokkal inkább egy intenzív elvonulásra, mint formális tréningre hasonlít, ugyanakkor az Integrál Akadémia elismervényt fog kiadni a program elvégzéséről.
A programon való részvételnek nincs feltétele, tapasztalt és kezdő "lélegzők" is jöhetnek.

Helyszín: Keresés alatt. Csak tűzrakásra alkalmas hely jöhet szóba, lehetőleg olyan panzió, ahol van fürdőkádas fürdésre is  lehetőség. Vegetáriánus ellátás.

Megéri?
Ez egy rendkívül intenzív önismereti folyamat, technikailag és elméletileg pedig a megbeszélésekből és a mások munkájának a megfigyeléséből lehet tanulni. Leonard jelenléte tényleg nagyon feltöltő hatású.

Mindazok jelentkezését várjuk, akik elkötelezettek saját önismereti munkájuk keretein belül egy intenzív rebirthing-légzés sorozat végigvitele iránt és/vagy mások számára szeretnének Rebirthing-légzéseket vezetni/kísérni. Ha érdeklődsz a programon való részvétel iránt, az Integrál Akadémánál érdeklődhetsz.

Mennyibe kerül?
Leonard Orr -  kérésemre - jelentősen csökkentette tiszteletdíját a szokásos tarifához képest a magyarországi viszonyokra való tekintettel. A végleges részvételi díjat a szállás és étkezés költségei alapján az Integrál Akadémia fogja megállapítani.