Üdvözöllek!

Remélem, itt választ kapsz arra a kérdésre, hogy mi is az a rebirthing... Ha nem, várom kérdéseidet az evegvari@gmail.com email-címen!

Fájdalom

Azt nem ígérem, hogy nem fog fájni.
A rebirthing-légzés által meghívott energia úgy működik, mint egy jó sebész. Megtalálja, feltárja és kitisztítja a sérült területet. Csak érzéstelenítés nélkül. Egy seb feltépése bizony fáj, akármilyen jellegű is a probléma.
De tudni kell - és a gyötrelem közben észben tartani - hogy ez a seb egyszer s mindenkorra eltűnik az életedből, ha teljes valójában meg mered élni a fájdalmat, bele mered engedni magam. Ha menekülsz előle, nem lehet feloldani, így örökké ott fog kullogni a nyomodban.
Persze ez nagyon nehéz - ezért is kell a kísérő, hiszen egyedül szinte lehetetlen a mélyére menni ennek a szenvedésnek. De megéri.
A rebirthing energialégzés kapcsán teljesen helytálló a mondás: egy nagy levegőt kell venni és túl-lenni rajta.

A személyiség alakulása a születés fényében

Mi volt előbb? A tyúk vagy a tojás? Ilyen kérdés az, hogy a születés határozza-e meg a személyiség alapmintáját, hiszen ez az első komoly pszichés alapélmény, mely imprinting jelentőségű. Felismerve, hogy mi volt az a tapasztalat, amit világra-jöttünknél elsőként megéltünk, sok működésmódunkat, automatikus hiedelmünket megmagyarázhatja. A tudatosítás lehetőséget ad a módosításra, vagy ha erre képtelenek vagyunk is, legalább feloldozást adhatunk magunknak… 
A másik lehetőség - transzperszonális megközelítéssel – hogy a lélek már a születést is a tanulandó lecke alapján választja ki, felvillantva az élet későbbi alapsémáját, így nem a születés formál minket, hanem csak jelzi, mire számíthatunk. Asztrológiai körökben például lehet tudni, hogy a Pluto együttállása az aszcendenssel nehéz születést jelez, ami viszont elképzeléseik szerint egy azt megelőző nehéz halál tükre – úgy jövünk vissza, ahogy távoztunk. Ez utóbbi értelmezés esetén különösen hasznos tudatosan rálátnunk a születésünk által nyújtotta „alapképletre” annak érdekében, hogy életünket egy magasabb tudatossági szinten élhessük meg.

Amennyiben többet szeretnél tudni a születéstípusoktól függő mintáról, látogass el ide.